“Mekansal Mutasyonlar” Mimarca Dergisi’nin 91. sayısında

Çok değerli meslektaşlarım Abdullah Can ve Münevver  Özgür  Özersay’a, Mimarca Dergisi’nin 91. ”Çevrimiçi: Dijital Mekanlar” özel sayısının Kitap Eleştirisi köşesinde, Mekansal Mustasyonlar podcastıma yer verdiklerinden dolayı, çok teşekkür ederim.

Podcast Değerlendirme: Mekansal Mutasyonlar

Ceren Boğaç

Yayına Hazırlayanlar:

Abdullah Can

Münevver  Özgür  Özersay

Özet:

Bu yazı, Mimarca’nın her sayısında tema ile ilişkili yeni kitapların tanıtıldığı Kitap Eleştirisi köşesinde, “Çevrimiçi” temasına uygun olarak “podcast” kavramını okuyucunun gündemine getirir. Podcast’lerin ne olduğuna değindikten sonra, yazının geri kalanı, Kıbrıslı mimar akademisyen Doç. Dr. Ceren Boğaç’ın pandemiye  özgü hazırlayıp sunduğu podcast’in yazılı dökümü ile devam eder. Dinleyicileri hem başlık hem de içerik olarak “mekansal mutasyonlar” gibi konuya  özgü kavramlarla karşı karşıya getiren Boğaç, söylemini şu güçlü mesaj ile bitirir:

“Şüphesiz bu iç  içe geçen yeni dünyada tasarımın tüm meslek grupları i in sınırsız iş imkanları var; fakat kritik düşünce, adaptasyon, olaylara farklı bakış açıları geliştirebilmek için daha çok okumanın ve  öğrenmenin her zamankinden daha  önemli hale geldiğinin de altını  çizmek isterim.”

Ceren Boğaç

Anahtar Kelimeler: Podcast, Mekansal Mutasyonlar, Dijital Dünya, Sanal Dünya

»Mimarca 91. sayısına ulaşmak için

Leave a comment